Silicon Valley aduce o avalansa de rapoarte trimestriale

bigfourlogos
Isi va mentine Wall Street-ul acest avant care doboara orice recorduri, sau va suferi pierderi? Diferenta tine de doua evenimente programate pentru saptamana aceasta: o intalnire intre reprezentantii Rezervei Federale a SUA si avalansa de rapoarte trimestriale de castiguri ale greilor din tehnologie.

Pentru firmele gigant-Apple, Alphabet, Amazon.com, Facebook, e sezonul raporturilor pentru trimestrul doi. Pentru investitorii care urmaresc interesati valorizarea cu aproape 9 procente de pe 27 iunie si pana acum, a indicelui S&P 500, aceasta perioada e vitala. Mai ales ca sunt asteptate 194 de firme sa depuna rapoarte, numar care depaseste cu mult norma, in astfel de cazuri.

‘’Aceste companii sunt majoritar detinute de catre investitorii institutionali si in cazul in care rapoartele contin vesti proaste, s-ar putea lasa cu vanzari’’, a declarat Tim Ghriskey, director de investitii al Solaris Group in Bedford Hills, New York.

Nevoia ca rapoartele sa fie pozitive, e imperativa, pe fondul unui an marcat de aprecierea dolarului si declinul pretului la titei. Din datele de pana acum, 54 de procente contin castiguri peste asteptari, ceea ce e mai bine decat cele 48 de procente de anul trecut. Preconizarile privind profiturile din acest trimestru, sunt mai optimiste: in loc de o scadere de 4.5 procente (asa cum se vehicula la inceputul lui iulie), scaderea e estimata la 3 procente, conform Reuters.

O valoare de tranzactionare de 17 ori mai mare decat cea asteptata a indicelui S&P 500, le starneste suspiciuni investitorilor, in ciuda premiselor incurajatoare: preturile curente de vanzare sunt mai bune decat cele estimate, iar prognozele de la marile companii indica o crestere.
Apple, Alphabet, Amazon si Facebook au 7 procente din S&P 500 si o cincime din Nasdaq Composite, care a rams putin in urma pe piata pana acum..

Multi dintre cei de pe Wall Street mizeaza ca firmele majore de tehnologie vor inregistra valori similare, sau chiar mai mari decat cele din previziunile analistilor, afirma cei care implementeaza diverse strategii investitionale. Surprizele nu sunt de dorit, actiunile vulnerabile ar putea sa aiba fluctuatii costisitoare. Si intr-adevar, actiunile de la Amazon nu s-au comportat conform rapoartelor din decembrie, respectiv martie. Intai au cunoscut o cadere de 6 procente, intr-o zi, nerespectand profiturile preconizate si apoi au dat peste cap rapoartele cu o crestere de 10 procente.

Wall Street asteapta o scadere a vanzarilor pentru iphone-uri Apple pentru prima oara, din cauza concurentei cu preturi mai ieftine, din China. Se bazeaza, totusi, pe lansarea noului smartphone sa creasca veniturile de la Apple pentru 2017.
‘’ Observ cifrele preconizate pentru saptamana viitoare si este de dorit ca Facebook, Google si Amazon sa fie puternice. Apple e singura care ma ingrijoreaza din cauza actiunilor care au pierdut ceva valoare pe piata in ultimul timp’’, spune Daniel Morgan, manager senior de portofoliu la Synovus Trust Company in Atlanta. Firma lui detine actiuni la Apple, Amazon si Alphabet.

Marti si miercuri se va desfasura urmatoarea intalnire a celor de la Rezerva Federala a SUA cu scopuri decizionale asupra politicii monetare. Cei mai multi dintre investitori, nu-si doresc o noua runda de crestere a ratei dobanzii pana in martie 2017, avand in vedere valorile contractelor futures. Dar multi dintre investitori preconizeaza ca aceasta se va intampla mai devreme, prin Septembrie, pentru ca impactul rezultatului Brexit asupra economiei incepe sa se dizolve.

‘’Vor incepe sa pregateasca oamenii pentru Septembrie. Economia in mod clar incepe sa-si revina si nu mai exista tensiuni reflectate de evenimente internationale’’, apreciaza Stephen Massocca, Director de Investitii la Wedbush Equity Management LLC in San Francisco.

Apple va depune rapoartele marti, Facebook miercuri, iar Amazon si Alphabet vor face asta joi.

Leave a Reply