Quo vadis Bitcoin?

În primele opt luni ale anului 2017, cei care au ales să investească în moneda virtuală Bitcoin şi-au văzut veniturile dublându-se şi nu numai. Bitcoin a depăşit pragul de 4000 de dolari/ monedă, după mulţi ani în care valoarea acestuia a ramas sub 1000 de dolari.

Acest lucru se datorează mai multor factori: investiţiile considerabile sau deciziile strategice precum apariţia Bitcoin Cash.

Cum reuşeşte Bitcoin să atragă atât de mulţi investitori?

Analiştii suntinvestitor.ro sunt de părere că investitorii aleg această monedă pentru că, precum în cazul Tesla, sau alte companii high-tech, Bitcoin reprezintă viitorul. Ei aleg să investească în moneda virtuală având garanţia unui câştig pe termen lung.

Fără a fi reglementate de autorităţi centrale cum ar fi băncile sau guvernele, monedele digitale oferă un nivel de versatilitate şi mobilitate pe care banii fizici nu-l au. Îmbunătaţirile aduse tehnologiei blockchain arată că valoarea atinsă de Bitcoin în prezent este doar începutul.

Creşterea preţurilor monedelor virtuale a impulsionat şi afacerile înrudite, schimbul valutar digital Coinbase Inc. anunţând că a primit o investiţie de 100 de milioane de dolari.

Încotro se îndreaptă însă Bitcoin?

Datorită rapidităţii tranzacţiilor se asteaptă ca moneda digitală să se raspândească într-un ritm accelerat.

Spre exemplu, compania Bitcoin Protocol Blockstream şi-a anunţat planul de a transmite Bitcoin din spaţiu în întreaga lume folosind tehnologia prin satelit. Ei au închiriat sateliţi care vor stoca toate datele de tranzacţie ale monedei virtuale. Aceşti sateliti ar putea da acces la Bitcoin inclusiv in mod offline. Terminalele de la sol, numite teleporturi, vor face legătura între datele publicului şi sateliţii din reţea; datele vor fi, mai apoi, transmise către zone mari din întreaga lume, a declarat compania. Reţeaua are în prezent trei sateliţi care acoperă Africa, Europa, America de Sud şi America de Nord. Până la sfarșitul anului 2017, Blockstream a declarat că intenţionează să “atingă aproape fiecare persoană de pe planetă”.

Fondatorii platformelor de tranzacţionare sunt de părere că investiţiile în moneda care se află la putere vor creşte, precum şi viteza de procesare a acestora. Mai mult, strategul Wall Street, Tom Lee crede cã în viitor, criptarea economiei ar putea înlocui aurul, deși avertiza investitorii asupra unei piețe extrem de volatile pe termen scurt.

Leave a Reply