Oamenii instariti au 10 trasaturi comune

investitiiCei mai multi dintre oamenii instariti provin din familii din clasa de mijloc sau cu venituri moderate si au 10 trasaturi comune de succes, conform anchetei pe avere realizata in 2016 de Insights US Trust. Cand au fost intrebati carui element isi datoreaza averea preponderent, primele trei raspunsuri ale celor intervievati au fost: munca asiduua, ambitia, educatia primita in familie. Rezultatele se bazeaza pe un sondaj la nivel national de 684 persoane cu disponibilitati financiare ridicate, ce au cel putin 3 milioane de dolari in active investibile.

Cele 10 trasaturi comune

1.Si-au construit averea de-a lungul timpului.
Majoritatea (77%) celor intervievati vin din medii cu venituri moderate sau de mijloc. Nouasprezece la suta au crescut saraci si au acumulat bani in timp, din munca si investitii.

2.Abordare pe termen lung a investitiilor.
86% au obtinut cele mai mari randamente pornind de la strategii de achizitie si pastrare pe termen lung, detinand mai ales actiuni si obligatiuni traditionale. La acestea s-a adugat o serie de castiguri mici, fara a-si asuma riscuri mari. Au folosit strategii investitionale mai sofisticate pe masura ce averea lor a crescut.

3.Sunt optimisti in mod oportunist.
Cele mai multe persoane cu disponibilitati financiare ridicate au o abordare optimista a randamentului investitiilor pe parcursul anului viitor. Aproape trei din cinci isi tin mai mult de 10% din portofoliu in pozitie de numerar, adica unul din cinci au mai mult de 25% in numerar. Motivatia implica scopuri oportuniste: in cazul unei piete aflate in cadere brusca sau intr-o tendinta de crestere, vor beneficia de pozitia de a investi.

4.Creditul este un avantaj strategic.
Aproape doua treimi utilizeaza creditul ca o unealta de constructie a strategiei de imbogatire. Patru din cinci spun ca stiu cand si cum sa transforme creditul intr-un avantaj financiar.

5.Decizii investitionale care tin cont de taxe.
Investitorii bogati au inteles ca randamentul real al investitiilor e negativ daca nu tin cont de impactul taxelor. Mai mult de jumatate (55%) sunt de acord ca deciziile investitionale ce factorizeaza potentialul implicatiilor fiscale sunt mai bune decat cele care urmaresc randamente mai mari, indiferent de implicatiile fiscale.

6.Investesc in active corporale valoroase.
Aproape jumatate (48%) investesc in active corporale ce aduc venituri care cresc in timp si capata valoare de mostenire: terenuri agricole, imobiliare si industria lemnului. Unul din cinci investitori cu disponibilitati financiare ridicate colectioneaza opere de arta. Aceasta include unul din trei colectionari de arta cu disponibilitati financiare ridicate ce folosesc arta ca o clasa de active alternative.

7.Obiceiul economisirii disciplinate si a cumpararii oportuniste.
Majoritatea (81%) considera drept scop adecvat al investitiilor cel care vizeaza obiective pe termen lung si nu finantarea de nevoi si cereri prezente. Aceasta abordare a fost cultivata de la o varsta frageda.

8.Pun pret pe familie si educatie.
Patru din cinci oameni bogati provin din familii in care parintii i-au incurajat sa-si urmareasca propriile talente si interese. Au imbinat limite disciplinare ferme cu intelegerea si sprijinul in cazul esecurilor. Cele cinci valori pe care aceste familii s-au bazat sunt: realizari academice, disciplina financiara, participarea la munca, loialitatea fata de familie si datoria civica.

9.O puternica traditie filantropica.
Saizeci si cinci la suta dintre investitorii cu disponibilitati financiare ridicate spun ca au fost educati sa ofere societatii in aceeasi masura in care au primit. Familia lor a practicat filantropia ca stil de viata, indiferent de nivelul castigurilor pe care le aveau.

10.Sunt casatoriti/se afla in relatii stabile.
Cei mai multi (86%) sunt casatoriti sau se afla intr-o relatie pe termen lung. Majoritatea au ramas casatoriti cu aceeasi persoana, evitand regresul financiar al unui divort. Persoanele cu disponibilitati financiare ridicate tind sa organizeze acasa responsabilitatile in functie de rolul fiecaruia. Aceasta include contributiile financiare si non-financiare pentru averea familiei, cum ar fi ingrijirea copiilor. Aproape toti discuta, de asemenea, importante obiective si valori cu privire la utilizarea banilor.

Concluzie
Cei mai multi investitori cu disponibilitati financiare ridicate nu au venit din medii bogate. Construirea averii de-a lungul timpului si abordarea pe termen lung a investitiilor se numara printre cele mai comune 10 trasaturi pe care le impartasesc.

Leave a Reply