Numărul traderilor din România s-a dublat în 2018!

Conform unui studiu brokernotes.co, 120.000 români au tranzacționat pe piețele de capital în 2018, de aproape 2 ori mai mulți decât în 2017 (65.000 înregistrați în 2017). Țara noastră s-a situat astfel pe locul 7 în Europa în clasamentul țărilor cu cel mai ridicat număr de traderi.

Motivele exploziei de popularitate a piețelor de capital și în România se leagă de 3 aspecte mari care au cunoscut îmbunătățiri nu doar la noi, ci la nivel global: dezvoltarea tehnologică, creșterea accesibilității tranzacționării online și reglementările mult mai stricte, ce au făcut ca tranzacționarea online să devină mult mai sigură pentru oamenii de rând.

 

  1. Dezvoltarea tehnologică

Progresele tehnologice continuă să ne facă viețile mult mai ușoare, iar acest lucru este valabil și în cazul piețelor de capital. Cu fiecare an care trece, brokerii pun la dispoziția clienților noi și noi platforme pe care aceștia să poată tranzacționa cât mai simplu, mai ușor și mai eficient.

Pe lângă platformele clasice de tranzacționare, furnizorii terți de servicii software îmbogățesc constant oferta pentru traderi cu diverse programe și unelte educaționale menite să faciliteze accesul către acest domeniu devenit unul foarte popular. Cu toate acestea, cursurile de tranzacționare online pentru începători rămân la mare căutare și în România

(pentru novicii în tranzacționarea online recomandăm organizat de un broker cu referințe excelente).

Nu în ultimul rând, progresul înregistrat de dispozitivele mobile a contribuit la expansiunea trading-ului online. Cu alte cuvinte, din doar câteva click-uri oricine poate începe să tranzactioneze pe marile piețe ale lumii.

 

  1. Creșterea accesibilității tranzacționării online

Majoritatea brokerilor din piață au început să ofere acces gratuit la tot mai multe conturi demo pentru exersarea strategiilor de trading. Acestea sunt foarte utile pentru traderii inexperimentati și care vor să încerce piața fără riscul de a pierde bani reali. De remarcat și faptul că multe dintre conturile de practică beneficiază de avantajele conturilor finanțate, precum accesul la cele mai recente informații din piețe sau perspectivele traderilor experimentați asupra celor mai rentabile instrumente care pot fi tranzacționate în anumite momente.

Pe de altă parte, pentru cei care se simt pregătiți să tranzactioneze cu fonduri reale, deschiderea unui cont se poate face pentru sume din ce în ce mai mici, începând chiar și cu 50$.

De asemenea, un alt lucru ce a contribuit la accesibilizarea tranzacționării online este creșterea ușurinței cu care oamenii pot începe propriu-zis acest proces. Brokerii operează online și tot ce trebuie făcut pentru a tranzacționa este completarea unor pași simpli și rapizi ce decurg de regulă în felul următor: înregistrarea, trimiterea documentelor pentru validarea contului și efectuarea unei depozit.

 

  1. Reglementările mult mai stricte

Sfârșitul anului 2017 și începutul anului 2018 au adus schimbări importante în ceea ce privește reglementările pe piețele de capital. În consecință, numărul brokerilor fără licențe de operare a scăzut drastic și în România, ceea ce a condus la creșterea nivelului de încredere al oamenilor în acest domeniu.

În aceste condiții, nu este de mirare că numărul traderilor a urcat atât de mult.

 

Mai multe informații aici despe studiul realizat de BrokerNotes.