Facebook doboara recordurile cu ultimul raport trimestrial

    Raportul trimestrial de miercuri, 27 iulie, continand performantele impresionante ale retelei de socializare la nivel de venituri, profit, utilizatori primeste nenumarate like-uri de la investitori. Actiunile companiei-NASDAQ:FB, si-au crescut valoarea cu 5.6 %, joi terminand ziua de tranzactionare cu evaluari record de 363.8 miliarde de dolari. Facebook a surclasat actiunile de clasa B de la Berkshire, evaluate la 355.7 miliarde de dolari, conform celor de la FactSet.

Facebook are foarte multi prieteni

Colosul lui Zuckerberg a inregistrat o performanta financiara impresionanta in ultimele cateva trimestre, setand asteptari inalte pentru investitori, care nu au fost dezamagiti. Pe 30 iunie, Facebook avea 1.71 miliarde utilizatori lunari, o crestere cu 15% fata de anul anterior, iar utilizatorii zilnici erau de 1.13 miliarde, o crestere anuala de 17%.

Telefonul mobil e un instrument excelent de publicitate, iar Facebook exceleaza la acest capitol. Cifra utilizatorilor lunari pe mobil ai retelei in ultimul trimestru era de 1.57 miliarde, in crestere 20% fata de aceeasi perioada in anul trecut, iar cei zilnici au marcat o crestere de 22% pe an, fiind in numar de 1.03 miliarde. Cresterea mai mare a utilizatorilor zilnici traduce o tendinta sustinuta de crestere pe termen lung.

Daca traducem cresterea numarului de utilizatori in profit, atunci castigurile companiei la nivel de bani per utilizator, sunt imense. Pentru al doilea trimestru al lui 2016, fiecare utilizator aduce un venit de 3.32 dolari, o crestere de 33% fata de aceeasi perioada in 2015. Punem in relatie cresterea veniturilor si marjele de profit in expansiune, care depasesc cheltuielile investite si avem o dublare a rezultatelor de crestere. Obtinem un venit per actiune care a explodat cu o crestere de 184%, de la 0.25 dolari la 0.71 dolari.

Facebook: 5-a companie din SUA ca valoare de piata

Facebook devine a 5-a companie din SUA ca valoare de piata, imediat dupa Exxon Mobil Corp, depasind Berkshire, conglomeratul condus de Warren Buffett de peste jumatate de secol. Si-a crescut valoarea de piata cu 5 miliarde de dolari, cu o cota de 362 de miliarde de dolari, dupa raportul de miercuri. Joi, o actiune de la Facebook a atins o valoare record de 128.33 dolari.

Competitia din tehnologie e condusa de Apple cu o valoare de piata de 562 miliarde de dolari
Actiunile companiei lui Mark Zuckerberg au crescut cu 20% pana acum, in comparatie cu 9.4%, cat au crescut actiunile companiei lui Buffett. Pentru o imagine de ansamblu trebuie sa stim ca Indexul S&P 500 e in urcare cu 6.2%; Dow Jones Industrial Average creste cu 5.9%; iar Indexul Nasdaq Composite a urcat 3%.

Ce urmeaza in News Feed-ul Facebook?

In conferinta de miercuri, Facebook a anuntat ca in viitorul apropiat, rata de crestere va fi ceva mai temperata pentru ca Mark Zuckerberg intentioneaza o implementare masiva si rapida a reclamelor video in news feed-urile utilizatorilor.

Si intr-adevar, pe la mijlocul zilei de vineri, 29 iulie, Facebook incepe sa se retraga, asa cum analistii au avertizat ca se va intampla.

Leave a Reply