Alegerea brokerului potrivit pentru tranzacționarea online

alegere-broker

Tranzacționarea online a devenit principala metodă de a investi la bursă datorită posibilității de a accesa piețele internaționale de la distanță și datorită oportunității de a tranzacționa oricând și de oriunde. Alegerea unei companii de brokeraj poate fi destul de grea atunci când sunt mai multe alternative disponibile. Există mai multe astfel de firme în piață care par a fi similare.  Piața brokerilor online devine din ce în ce mai competitivă, dar sunt destule diferențe din punct de vedere al costurilor și al serviciilor oferite. Aceste diferențe sunt esențiale, iar procesul de selecție necesită o deliberare adecvată. Iată cele mai importante elemente pe care ar trebui să le luați în considerare:

 

Autorizarea și securitatea

Este obligatoriu să alegeți un broker autorizat și cu experiență. Brokerul trebuie să dețină o licență din partea unei autorități de reglementare și să respecte reglementările europene (MIFID). De asemenea, conturile de tranzacționare online sunt expuse riscurilor de securitate. Majoritatea brokerilor au sisteme de securitate multiple sub formă de coduri PIN, parole de securitate, întrebări.

Taxe și Comisioane

Profitul celor care investesc la bursa se poate micșora considerabil în cazul în care taxele și comisioanele percepute de broker sunt mari. Asigurați-vă că înțelegeți structura comisionului înainte de a alege un cont de tranzacționare. De exemplu, pe piața valutară trebuie să înțelegeți noțiunea de spread. Interesați-vă și de taxele conexe, precum taxele de transfer sau de inactivitate. De obicei, aceste informații sunt publicate pe site-urile firmelor de brokeraj.

Oferta de produse

Cel mai bine este să alegeți un broker de tranzacționare online care oferă o soluție unică pentru orice nevoi de investiții. Caută un broker care oferă pe lângă tranzacționarea acțiunilor și alte produse de investiții: perechi valutare (Forex), indici bursieri, mărfuri, metale prețioase, obligațiuni etc.

Instrumente pentru tranzacționare

Succesul tranzacționării depinde și de folosirea unor instrumente avansate de tranzacționare. Brokerii de top oferă o varietate de instrumente avansate, cum ar fi instrumente de analiză fundamental și tehnică, grafice, flux de știri, liste personalizate, instrumente de management al riscului și altele. Existența unei platforme de tranzacționare mobilă este de asemenea extrem de importantă.

Tranzacționare fără frontiere

Această caracteristică este importantă pentru cei care doresc să tranzacționeze pe piețele bursiere internaționale. Brokerii de top oferă acces la mai multe burse internationale. Trebuie să fiți siguri că înțelegeți particularitățile geografice și implicațiile acestor piețe internationale, înainte de a le accesa.

Ușurința în tranzacționare și Resursele oferite

Ușurința cu care pot tranzacționa este benefică în special pentru investitorii începători, care ar putea găsi complexă lumea tranzacționării online. Procesul de utilizare a indicatorilor tehnici, plasarea și urmărirea ordinelor de ranzacționare ar trebui să fie simplă și convenabilă. Alegeți un broker care vă poate oferi un cont demo, pentru a vă obișnui cu platforma. Totodată. este o idee bună de a opta pentru un broker care facilitează accesul la cercetare, educație și resurse de cunoștințe.

Viteza de execuție

Viteza și precizia de execuție este de mare importanță pentru investitorii pe burse și pot exista o mulțime de diferențe între brokeri. Trebuie să luați în considerare și acest aspect când vă alegeți brokerul și platforma de tranzacționare. Testați platforma cu o sumă de început mai mică.

Serviciul de suport pentru clienți

Clienții trebuie să poată contacta personalul de asistență prin telefon și e-mail, în limba nativă. Unii brokeri oferă facilitatea suplimentară de live chat precum și disponibilitate 24/7.

 

 

Leave a Reply